06 veebruar 2012

Kõrvits saiaks ja pohlad koogiks.

Ohjaa... postitusi tuleb täitsa tihedalt :) Tegelikult tähendab see, et olen endiselt kodus ja naasen tudengiellu homme või ülehomme.

Mingi päev sattusin Solarise Apollosse, kus soodushinnaga (mõjub tudengile ligimeelitava signaalina) M. Öhrn'i raamat "Purukoogid". Täna katsetasin sealt esimese retsepti.

Pohla-pirnikook mugandatud eelpool mainitud raamatust 


Algne retsept jagab koogi kuue pisikese ahjuvormi vahel ning kasutab tainas safranit. Mina tegin terve koogi, ilma safranita ning külmutatud pohlade asemel on minul pohlamoos.


Puru:
2,5 dl nisujahu (gluteenivaba)
näpuotsaga soola
100g külma võid (küpsetusmargariini)
1 dl suhkrut

Täidis:
1 keskmise suurusega pirn
3 dl pohla- või jõhvikamoosi
2 sl suhkrut
1 sl kartuli- või maisitärklist

1. Kalla kaussi jahu ja sool ning lisa väiksemateks tükkideks lõigutud või. Sega käega läbi. Lisa suhkur ja töötle ühtlaseks tainaks.

2. Koori pirn, eemalda südamik ja tükelda väikesteks tükkideks. Sega pohlamoosi, suhkru ja tärklisega.

3. Tõsta pool purust väiksema koogivormi põhja. Kata pirni-pohlaseguga ning puista peale ülejäänud puru.

4. Küpseta ahju keskosas 175 C juures 35-40 minutit. Lase enne söömist veidi jahtuda.


Pildile jäid koogid üsna tahaplaanile. Ema küpsetas täna veel lapikut saia ning kõrvitsakukleid selle retsepti järgi.

2 kommentaari: