05 veebruar 2012

Mangokook ja mustikasmuuti

Mangod on viljad, mida mina vist värskena maitsnud polegi. Ei meenu küll. Toidublogides tuhnides on aga silma jäänud, et värskete mangode asemel, mida meie kaubandusest jutu järgi päris küpsena ei saagi, kasutatakse ja kiidetakse East Endi mangopüreed. Märkasin ükspäev Stockmannis just selle purgi juures kollast hinnasilti (mis kahjuks ka kollasena siiski soolane oli...) ning otsustasin proovida variatsiooni mango-toorjuustukoogist. Retsept taaskord kohandatud gluteeni- ja laktoosivabaks. Idee toidublogidest (nt. siit)

Mangokook


Põhi: originaalretseptis kasutatakse šokolaadiküpsistest ja võist tehtud koogipõhja

200g nisujahu (gluteenivaba)
125g küpsetusmargariini  (külm)
100g suhkrut
4tl magustamata kakaopulbrit

Täidis:
1 purk East Endi mangopüreed
200g maitsestamata sojajogurtit
2dl Sunnuntai taimset vahukoore-asendajat
8 lehte želatiini 
poole (või terve) sidruni mahl

1. Põhja jaoks sega kuivained, näpi juurde külm või ning sega kuni taigen on ühtlane. Lisa juurde kuni 2dl külma vett ning sega täiesti ühtlaseks. Vajuta taigen lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele (soovitan koogivorm ka küpsetuspaberiga katta). Pane pooleks tunniks külma. 

2. Täidise jaoks vispelda kokku mangopüree maitsestamata sojajogurtiga. 

3. Leota želatiinilehti külmas vees kuni 5 minutit. 

4. Pressi sidrunist mahl välja, pane potti ja kuumuta. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ning lahusta nad sidrunimahlas. Nirista želatiinisegu ühtlase joana mangosegu hulka, ise samal ajal vispeldades. 

5. Vahusta taimne vahukoor ning sega õrnalt mangosegu hulka. 

6. Küpseta koogipõhja 200C juures 10 minutit. Lase täielikult jahtuda. 

7. Vala mangosegu jahtunud koogipõhjale ning aseta külma tarretuma (vähemalt 4 tundi kuni üleöö)




Ning üks eriti mõnus kahetunnise trenni järgne kosutaja :)

Mustikasmuuti  3-le

2-3 dl mustikaid
3 dl laktoosivaba piima 
2 suuremat või 3 väiksemat banaani
1 dl maasika toormoosi

Pane kõik koostisosad kannu ning lase saumikseriga ühtlaseks. Smuuti on parim külmalt - soovi korral võid lisada jääd aga kui kasutad külmutatu marju ja toormoose ning külmkapikülma piima, siis pole vaja. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar