Mangokook
Põhi: originaalretseptis kasutatakse šokolaadiküpsistest ja võist tehtud koogipõhja
200g nisujahu (gluteenivaba)
125g küpsetusmargariini (külm)
100g suhkrut
4tl magustamata kakaopulbrit
Täidis:
1 purk East Endi mangopüreed
200g maitsestamata sojajogurtit
2dl Sunnuntai taimset vahukoore-asendajat
8 lehte želatiini
poole (või terve) sidruni mahl
1. Põhja jaoks sega kuivained, näpi juurde külm või ning sega kuni taigen on ühtlane. Lisa juurde kuni 2dl külma vett ning sega täiesti ühtlaseks. Vajuta taigen lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele (soovitan koogivorm ka küpsetuspaberiga katta). Pane pooleks tunniks külma.
2. Täidise jaoks vispelda kokku mangopüree maitsestamata sojajogurtiga.
3. Leota želatiinilehti külmas vees kuni 5 minutit.
4. Pressi sidrunist mahl välja, pane potti ja kuumuta. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ning lahusta nad sidrunimahlas. Nirista želatiinisegu ühtlase joana mangosegu hulka, ise samal ajal vispeldades.
5. Vahusta taimne vahukoor ning sega õrnalt mangosegu hulka.
6. Küpseta koogipõhja 200C juures 10 minutit. Lase täielikult jahtuda.
7. Vala mangosegu jahtunud koogipõhjale ning aseta külma tarretuma (vähemalt 4 tundi kuni üleöö)
Ning üks eriti mõnus kahetunnise trenni järgne kosutaja :)
Mustikasmuuti 3-le
2-3 dl mustikaid
3 dl laktoosivaba piima
2 suuremat või 3 väiksemat banaani
1 dl maasika toormoosi
Pane kõik koostisosad kannu ning lase saumikseriga ühtlaseks. Smuuti on parim külmalt - soovi korral võid lisada jääd aga kui kasutad külmutatu marju ja toormoose ning külmkapikülma piima, siis pole vaja.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar